جدیدترین نسخه ویندوز ۱۰ دارای قابلیتی بهنام حافظه پایه قطعهای است که گوگل میخواهد از آن برای کاهش اشغال رم توسط مرورگر گوگل کروم استفاده کند.
شرکت مایکروسافت در جدیدترین نسخه ویندوز ۱۰ که در مه ۲۰۲۰ منتشر شد، با معرفی قابلیت حافظه پایه قطعهای (Segment Heap)، که در ابتدا فقط برای اپلیکیشنهای جدید و بعضی اپلیکیشنهای سیستمی مثل Edge قابل استفاده بود، بهبودهایی در مدیریت حافظه انجام داد که میتوانند به کاهش استفاده اپلیکیشنهای Wni32 از حافظه کمک کنند.
به گفته مایکروسافت، حافظه پایه قطعهای، یک پیادهسازی حافظه پایه مدرن است که استفاده کلی شما از حافظه را کاهش میدهد.
در آزمون مایکروسافت، استفاده از حافظه پایه قطعهای میتواند سبب کاهش ۲۷ درصدی استفاده Edge تغذیه شونده با کرومیوم از رم شود.
یک مهندس کروم گفته است که آنها امکان پشتیبانی از این قابلیت را در کروم ایجاد میکنند تا در در نسخه ۲۰۰۴ ویندوز ۱۰ این مرورگر بهجای حافظه پایه باقیمانده (legacy heap)، از حافظه پایه قطعهای استفاده کند.
آزمایشهای انجام شده روی حافظه پایه قطعهای برای chrome.exe نشان داده است که این کار در بعضی ماشینها، صدها مگابایت در استفاده مرروگر و پردازشهای برنامه سرویس شبکه از حافظه رم، صرفهجویی میکند. نتایج واقعی بسیار متغیر بودند و بیشتری صرفهجویی در حافظه رم در ماشینهای دارای هستههای زیاد، مشاهده شد.
این قابلیت زمانی رونمایی خواهد شد که گوگل بتواند کروم دارای Windows 10 Build 19041.0 SDK را بسازد و این کار درحالحاضر به دلیل ایرادهای نامشخص، ممکن نیست.
این مهندس کروم در ادامه گفته است: «ما الان میتوانیم این نسخه کروم را بسازیم ولی باعث هشدارهای ساخت (build warnings) میشود. بنابراین فعالسازی این نسخه در هنگام تغییر به Windows 10 19041.0 SDK
بلاک میشود و خود Windows 10 19041.0 SDK درحالحاضر به دلیل خطاهای ناشناخته، بلاک میشود».
بهبود ۲۷ درصدی در رم اصلی کاربر در PCهای جدید، یک بهبود بسیار عالی است، بنابراین امیدواریم این قابلیت، هرچه سریعتر دردسترس قرار بگیرد.