نقد و بررسی
لپ تاپ استوک DELL Inspiron 5559
لپ تاپ استوک DELL Inspiron 5559
برای کسانی که مدت زیادی است در زمینهی قطعات دیجیتال و کامپیوترهای شخصی فعالیت میکنند، یک سری نامها، جایگاه خاصی دارند. برای شخصی که در صنف گوشیهای موبایل کار میکند، نامهایی مثل نوکیا و اریکسون، اصالت خاص خودشان را دارند و در رستهی کامپیوترهای شخصی، بهخصوص لپتاپ، نام برند «دل» (Dell) و بهویژه زیربرندهایی مثل «اینسپایرون» (Inspiron) ارزش خاصی دارند. زمانیکه لپتاپها تازه وارد کشورمان شده بودند، برندهایی مثل لنوو و اماسآی چندان شناختهشده نبودند و اکثر کاربران به سمت لپتاپهای ساخت شرکت سونی یا دل میرفتند؛ اما برخلاف نوکیا که دیگر نامی از آن در صنعت گوشیّهای موبایل دیده نمیشود، دل همچنان توانسته جایگاه خودش را بهعنوان یکی از سازندگان برتر کامپیوترهای شخصی حفظ کند. زیربرند «اینسپایرون» که سالهای زیادی از عمرش میگذرد، مربوط به لپتاپهای ردهی کاربری عمومی است که اخیرا و پس از معرفی نسل ششم پردازندههای Core توسط شرکت اینتل، سری جدیدشان با کد 5559 عرضه شد. اینسپایرون 5559، لپتاپهایی ۱۵ اینچی هستند که امکانات کاملی را با قیمتی مناسب ارائه میدهند. با استوک نیو در بررسی سری «Inspiron 15 5559» همراه شوید.
طراحی، کیفیت ساخت و درگاهها
قانون مشترک در بین لپتاپهای ردهی عمومی که در این بازهی قیمتی قرار دارند، ساختهشدن کل بدنهی آنها از پلاستیک است؛ سری 5559 هم از همین قاعده پیروی میکند. دل این سری را در رنگهای متنوعی عرضه کرده است که برای مثال میتوان به سفید، خاکستری، مشکی، آبی و قرمز اشاره کرد. فارغ از رنگ مدلها، همهشان روکش ماتی دارند که در مقابل جذب اثرانگشت و چربی دست مقاوم است. این لپتاپها نزدیک به ۲۵ میلیمتر ضخامت و حدود ۲٫۱ کیلوگرم وزن دارند؛ بنابراین در بین لپتاپهای میانردهی کاربری عمومی، مدلهایی ضخیم و سنگین محسوب نمیشوند و مشکل خاصی بابت جابجاییشان نخواهید داشت؛ البته تصور نکنید که میتوانید این لپتاپ را در کیف و لابهلای مدارک و کتابهایتان قرار دهید، بلکه حتما باید یک کیف مخصوص لپتاپهای ۱۵اینچی برای آن تهیه کنید.
بهعنوان یک لپتاپ میانرده، کمبود خاصی در تنوع درگاههای سری 5559 دیده نمیشود. از درایورنوری گرفته تا درگاه شبکه و خروجی تصویری HDMI، تقریبا هر نوع دستگاهی را میتوان به این لپتاپها متصل کرد. سه درگاه USB هم وجود دارد که فقط یکی از این سه درگاه، از استاندارد USB 3.0 پشتیبانی میکند و دو تای دیگر به USB 2.0 محدود شدهاند. اگر بخواهیم ایرادی به اتصالات 5559 وارد کنیم، باید به نبود خروجی VGA و غیبت USB Type-C اشاره کنیم.
صفحهنمایش و بلندگوها
بهجز قطعات داخلی، قسمتی که تاثیر خیلی زیادی در قیمت تمامشدهی یک لپتاپ دارد، نوع نمایشگرش است. تمام مدلهای سری 5559 از نمایشگرهایی ۱۵اینچی با پنل LCD، نور پسزمینهی LED و فناوری TN استفاده میکنند. این نوع نمایشگر، هزینهی تمامشدهی خیلی کمی دارد و امروزه روی اکثر لپتاپهای ردهمیانی و ردهپایین دیده میشود. ایراد اصلی این نمایشگرها در این است که نمیتوانند تمام طیف رنگی را نشان دهند؛ درنتیجه رنگها کمی مردهتر از آنچه در واقعیت هستند نشان داده میشوند. بهعلاوه، زوایای دید خیلی محدودی دارند یعنی اگر کمی از اطراف به نمایشگر نگاه کنید، رنگهای تصویر در هم میریزند. مورد بعدی این است که نمایشگر هیچکدام از مدلهای سری 5559، روکش مات ندارد؛ بنابراین دقیقا مثل یک آینه، انعکاس محیط را نشان میدهند. این موضوع بهخصوص در جاهایی که نور محیط زیاد است و در شرایطی که قرار باشد با لپتاپ در فضاهای خارجی و در زیر نور آفتاب کار کنید، آزاردهنده است. نمایشگر اکثر مدلها، دقت HD یعنی ۱۳۶۶×۷۶۸ پیکسل دارد که تراکم پیکسلی کمی را در اختیار کاربر قرار میدهد. این یعنی کسانی که زیاد با متون سروکار دارند، ممکن است دچار خستگی چشم شوند؛ اما بعضی از مدلهای گرانقیمتتر سری 5559، به نمایشگرهایی با دقت FullHD مجهز شدهاند که نهتنها مشکل کمبودن تراکم پیکسلی در آنها حل شده است، بلکه برای گرافیست و تدوینگرها و بهطورکلی کسانی که قرار است با عکس و ویدیو سروکار داشته باشند، بهتر خواهد بود.
در پایین لبهی جلویی لپتاپ، دو بلندگوی استریو قرار دارد که به فناوری Waves MaxxAudio تجهیز شدهاند. بهعنوان دو بلندگوی کوچک در یک لپتاپ ردهمیانی، بلندگوهای 5559 صدای بلند و شفافی دارند و برای یک کاربر خانگی که قرار نیست به ویرایش حرفهای صدا بپردازد، کافی به نظر میرسند. البته همیشه میتوان در صورت نیاز از یک جفت بلندگوی خارجی یا هدفون هم استفاده کرد.
کیبورد و تاچپد
پیش از اینکه در مورد خود کیبورد صحبت کنیم، نیاز است اشارهای به استراحتگاه دست داشته باشیم که جنسی نرم دارد و حتی اگر ساعتها هم با کیبورد 5559 تایپ کنید، احساس خستگی نخواهید کرد. اما خود کیبورد، به صورت جزیرهای با کلیدهای بزرگ و جدا از هم طراحی شده است که اتفاقا کلیدها فاصلهی خیلی خوبی هم دارند تا تعداد خطاهای تایپی شما را کاهش دهند. شرکت دل ادعا کرده که کیبورد این لپتاپها، در مقابل نفوذ مایعات مقاوم است؛ ولی با این وجود بهتر است که مراقب لیوان چای یا قهوهی اول صبحتان باشید. از طرف دیگر، فضای زیادی برای حرکت کلیدها در نظر گرفته نشده است و این موضوع ممکن روی سرعت تایپکردنتان تاثیری منفی بگذارد؛ البته این موضوع فقط تا زمانی صحت دارد که به کیبورد لپتاپ عادت نکرده باشید. بهعلاوه خبری از نور پسزمینه نیست که البته این مورد فقط در تعداد انگشتشماری از لپتاپهایی که قیمت مشابهی دارند، تعبیه شده است.
در میانهی استراحتگاه دست، تاچپد لپتاپ تعبیه شده است که سطحی صاف و صیقلی دارد و انگشت دست بهراحتی و بدون هیچ مشکلی روی آن سر میخورد. تاچپد چیزی در حدود ۸۰ سانتیمتر مربع مساحت دارد و فضای زیادی را در اختیار کاربر قرار میدهد. این تاچپد از انواع و اقسام فرمانهای چندلمسی هم پشتیبانی میکند.
سرعت، عملکرد و باتری
تمام مدلهای سری 5559 از پردازندههای سری ششم Intel Core استفاده میکنند. شرکت دل، از پردازندههای با ولتاژ پایین Core i5 و Core i7 برای این سری استفاده کرده است. این پردازندهها، قدرت کمتری در مقایسه با پردازندههای با ولتاژ استاندارد دارند؛ ولی درعوض انرژی کمتری مصرف میکنند. انتخاب مدل مناسب از بین تمام مدلها کاملا به نیاز و نوع استفاده از لپتاپ برمیگردد. اگر به دنبال سریعترین عملکرد هستید، باید به سراغ مدلهایی بروید که از پردازندهی Core i7 و ۸ یا ۱2 گیگابایت رم استفاده میکنند. اگر میخواهید کارهای گرافیکی هم با لپتاپتان انجام دهید، به دنبال مدلهایی باشید که از تراشهی گرافیکی AMD Radeon R5 با چهار گیگابایت حافظهی اختصاصی مانند لپ تاپ استوک DELL Inspiron 5559 استفاده میکنند. اگر هم کار خاصی قرار نیست انجام دهید، مدلهایی با پردازندههای Core i5 و ۴ گیگابایت رم کافی خواهند بود.نکتهی مثبت اینکه سیستم خنککنندهی این لپتاپها بهراحتی از پس خنککردن پردازنده برمیآید و حتی هنگام اجرای محاسبات سنگین هم، دمای قسمتهای مختلف بدنه در سطح قابلقبولی باقی میمانند.
شرکت سازنده ادعا کرده که باتری چهارسلولی این لپتاپها میتواند تا حداکثر ۷ ساعت، لپتاپ را سر و پا نگه دارد. درعمل، اگر فقط قرار باشد با لپتاپتان در اینترنت گشتوگذار کنید و روشنایی صفحهنمایش را هم روی حداکثر قرار ندهید، میتوانید انتظار چیزی بین 5 تا 6 ساعت شارژدهی را داشته باشید. البته این موضوع بسته به مدل پردازندهی مرکزی میتواند نیمساعتی کم یا زیاد شود.
حرف آخر
برای کاربری که نمیخواهد کار خاصی با لپتاپش انجام دهد و میخواهد با کمترین هزینه صاحب یک کامپیوتر شخصی قابل حمل شود، انتخابهای زیادی وجود دارند. شرکتهای تولیدکنندهی کامپیوترهای شخصی مجبورند که از امکانات یا کیفیت دستگاه بزنند تا بتوانند هزینهی تولید نهایی را کاهش دهند. لپتاپهای دل سری Inspiron 5559 هم یکی از همین لپتاپهاست که واقعا ایراد خاصی ندارد. دل سعی کرده به یک توازن خوب بین کیفیت، عملکرد، امکانات و قیمت دستگاه برسد؛ بنابراین اگر به دنبال یک کامپیوتر قابل حمل همهکاره میگردید و قصد ندارید که هزینهی زیادی هم بپردازید، نگاهی جدی به این لپتاپهای ساخت شرکت دل از جمله لپ تاپ استوک DELL Inspiron 5559 بیندازید.
مشخصات فنی لپ تاپ استوک DELL Inspiron 5559
پردازنده مرکزی : Intel core Core i7 6500U
حافظه رم : 12GB DDR3
حافظه داخلی : 2TB+500GB SSD
کارت گرافیک : AMD RADEON R5 M335 -4GB
صفحه نمایش :15.6 اینچ
برای دیدن دیگر محصولات ما اینجا کلیک کنید
0دیدگاه کاربران